Händer i parken

Här kommer ni kunna hållas uppdaterade om vad som händer i Orsa Rovdjurspark, det kommer uppdateras lite om aktiviteter för de olika säsongerna och om våra djur! 

 

DSC_0912.JPG

Isbjörnensdag

Den 27:e Februari firar Orsa Grönklitt isbjörnensdag! Onsdagen den 27:e kommer isbjörnen Oski och firar isbjörnensdag med oss i Orsa Grönklitt. 

Läs mer
Bjornungar_1x1.jpg

Brunbjörnsungar

Någon gång under natten/morgonen den 4:e januari födde våran avelshona ungar. Vi har båda sett och hört 2st men kan inte vara riktigt säkra. 
Ungarna väger runt 300g när de föds och kommer vara 10 gånger större till våren när det är dags att vakna och gå ut!
Ni kan se henne live på en skärm nere i Rovdjruscentrum, man kan även höra dem!

Pask.jpg

Äggjakt

Ta en karta i entrén och ge er ut i parken för att hitta de gömda äggen! Markera på kartan vart ni finner dem och lämna sedan in svaren i enrén där en belöning väntar. 

Alla barn som deltar eller hittar ägg får en belöning i entrén. 

Datum: 18/4-25/4 

Shaan.jpg

Vinterguidning

Snart drar sportloven igång och parken erbjuder då vinterguidning under vecka 7-9.
Förbokning senast dagen innan i Gästcenter, Vuxen: 100kr och Barn: 50kr (Entre tillkommer)
Samling i Rovdjurscentrum.
Max antal: 25st 
Minimum antal: 5st
Tid: 13:00 

DSC_0974.JPG

Brunbjörnarna sover

 Nu har alla brunbjörnar lagt sig i sina iden, vi kommer åter få se dem någon gång i vår igen.   Vår brunbjörnshona som ska föda ungar kan ni se live på en tv-skärm nere i entrén!

Jarv01.jpg

Järvarna har flyttat!

 Nu har järvparet Kaamos och Rudolf flyttat från hägn 3 till hägn 2A. Detta innebär att hägn   3A+B står tomt och även 2B. Kaamos och Rudolf verkar trivas riktigt bra i det nya hägnet och   är allt mer synliga under dagarna. Dock så vilar de även mycket men gör det lika mycket   öppet som i sina hålor, de rullar ihop sig så att man nästan kan tro att det är en sten men en   aning mer håriga, håll utkik!