Nya isbjörnen Hope

IMG_4062.jpg

Fredagen den 19:e Januari anlände den nya isbjörnshonan Hope från södra Frankrike till Orsa Rovdjurspark. 

AZ1A1392_bis.jpg                    AZ1A1262_bis.jpg
Hope är född den 26:e November 2014 i Marineland i Frankrike. Det föddes två stycken ungar varav en överlevde, de föddes i en stallbyggnad som hade både ljud och kameraövervakning. Hon har sedan födseln levt tillsammans med sin moder i parken upp till 3års ålder sedan flyttades hon hit till Orsa Rovdjurspark.                                                                                                       

AZ1A1368_bis.jpg                 DSCF7484.JPG
Detta är modern Flocke som nu är redo att återigen gå med fadern Raspoutin som har fått vara i ett eget hägn under tiden. 

Hope går just nu för sig själv för att acklimatisera sig, det är mycket som måste stämma innan man kan sätta ihop nya individer med varandra. De måste vänja in sig med den nya miljön och alla lukter, djurvårdarna måste bygga ett förtroende hos dem och sedan kan man smått börja introducera individerna för varandra som man gör steg för steg.  Hon kommer på sikt gå i ett enskilt hägn för att sedan bli introducerad för både Wilbär och Ewa uppe i Polar World. 

Just nu befinner sig Hope i hägn 2A men har även tillgång till bakhägn och stall så att hon ska kunna gå undan när hon känner för det. Hennes första vistelse ute i det stora hägnet resluterade i massa lek i snön och utforskande av alla träd som fanns där. Hope är en väldigt lekfull individ med ett starkt sinne/karaktär och har utvecklats mycket bra under den korta tid hon hittills har varit här.

Vi är väldigt glada över att ha Hope här i Orsa Rovdjurspark och som vi kan läsa på henne trivs hon väldigt bra och lycklig över den snömängd vi har här i Orsa. 

_BJO7549.jpg                    _BJO7530.jpg